خاتمی در دیدار با سفیران کشورهای خارجی :
سیاستمداران میهمان تاریخ اند . دیر یا زود سیاستمداران از سر سفره تاریخ برخواهند خاست ولی مصلحان ، اندیشمندان و عالمان میزبان تاریخ و ماندگارند . صاحبان قدرت که در دوران خویش ، زندگی آنها دارای زرق و برق بوده است در تاریخ مدفون می شوند اما پیامبران ، معلمان و اندیشمندانی که تهیه کننده غذای روح عصر خویش هستند در تاریخ ماندگارند .
روزنامه ایران : ۲۰/۱۱/۸۲
نکته ۱ :
براستی سیاست واژه مظلومی است که هیچگاه بدرستی معنا نمیشود . بهتر بود آقای خاتمی به جای سیاستمداران از واژه سازشکاران سیاسی استفاده میکرد . آیا علی (ع) سیاستمدار نبود ؟ آیا قیام امام حسین (ع) بر مبنای آموزه های اسلامی ، سیاسی نبود ؟ آیا سیاست شما عین دیانت شما نیست ؟ باید گفت سیاست در اندیشه علوی هرگز به معنای سازش و عقب نشینی از اعتقاد و باور یقینی نیست . سیاست علمی است برای بهتر اداره کردن امور یک مملکت که با شجاعت و تدبیر پیوندی ناگسستنی دارد . پررنگ ترین دوران زندگی مولا علی (ع) ، زمان کوتاه ولی پربار حاکمیت و ولایت ایشان است که میزبانی همیشگی تاریخ جهان را برای ایشان به ارمغان آورده است*... به تاریخ ایران برگردیم . میرزا تقی خان امیرکبیر و قائم مقام فراهانی برای شما آشنا نیستند ؟ اینها میهمان تاریخ ایرانند ؟؟؟
نکته ۲ :
شکی نیست که آقای خاتمی برای هر سخنرانی ، مطالب را از قبل آماده میکنند . با کمی دقت میتوان دریافت ، زمانی که برای بیرون از مرزها حرف میزنند ، از کلماتی استفاده می کنند که معنای کلی و جهان شمول دارند ، واژه هائی چون : تمدن ، تاریخ ، فرهنگ ، صلح ، برابری و عدالت ، آزادی ، گفتگو ، اندیشه و ... درست مثل فیلمسازانی که برای برنده شدن جایزه در جشنواره های معتبر خارجی ، فیلمهائی متفاوت میسازند . در ساده بودن مردم کشورم ، هیچ شکی ندارم ولی نمیدانم تمام مردم دنیا به سادگی مردم ما هستند یا خیر ؟! آیا ایشان می خواهند میزبان تاریخ دنیا گردند ؟ بهتر نیست قاچ زین را بچسبند !!!!
نکته ۳ :
حتما آقای رئیس جمهور به گفته های خود ایمان دارند ؟ این عناوین را نگاه کنید ... : یک دوره وزارت ارشاد ، سالها رئیس کتابخانه ملی ، دو دوره ریاست جمهوری ، سه سال ریاست سازمان کنفرانس اسلامی ، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ، رئیس شورای عالی امنیت ملی ، ناظر بر حسن اجرای قانون اساسی ، عضو مجمع روحانیون مبارز ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و .... اینها بخشی از عنوانهای سیاسی ایشان است . آیا آقای خاتمی خود را سیاستمدار نمی دانند ؟ آیا ایشان توقع دارند که در زمره اندیشمندان و مصلحان قرار بگیرند ؟
حرف آخر :
جناب آقای خاتمی ،،، چه سیاستمدارن و چه اندیشمندان ، برای ماندگاری در تاریخ یک سرزمین ، فقط یک راه دارند و برای پیمودن این راه باید از قلب مردم آن سرزمین عبور کنند . مردم ایران دو بار این راه را برای شما هموار کردند اما شما با فرصت سوزیهای بی دلیل خود ، زحمات آنان را به هدر داده و به بیراهه رفتید . تا دیر نشده و به حال و هوای آن بیراهه عادت نکرده اید بازگردید ... قلبهائی هنوز انتظار شما را میکشند ....
* یکی از نامه های حکومتی حضرت علی (ع) به مالک اشتر ، به تازگی به عنوان منشور سازمان ملل متحد و به عنوان بهترین نامه از جانب یک رئیس حکومت ، به استاندار و والی یک شهر برگزیده شده است .